torsdag 9. oktober 2008

Israel

Etter en middag sammen med resten av vennene fra Norge var det klart for en rundtur i sentrum av Jerusalem med buss og guide. Vi så på de mest kjente stedene i byen og stoppet ved tempelet. Her kunne Oddbjørn fortelle med innlevelse hvor de forsjellige hendelsene fra bibelen hadde funnet sted. Vi stoppet opp ved klage muren der Jødene sto å ba og de som ville kunne legge en bønne lapp inn i muren.

På vei inn i Jerusalem

Klagemuren

Dagen etter kjørte vi til et krigsmuseum der vi læret om Israelske tanks, utstyr og de forsjellige krigene Israel har vert i.

Liste over falne soldater

På toppen av en Israelsk tanks.

Rom som syboliserer hva soldatene har opplevd.

Etter å ha fått en grundig beskrivelse, også her med supplement fra Oddbjørn, fortsatte vi mot ørkenen i sør.

Da vi kom til Negev ørkenen byttet vi bussen ut med en rekke jeeper og en lastebil som vi kjørte innover i ørken med. Vi fulgte etter med hummeren.

En av jeepene.

Det var en hel kolonne med biler.


Lastebilen var fylt opp med mennesker.

Pause i ørkenen.

Veronica og Helene sitter på med Hummeren

Ørken pause.

På vei ned en bratt bakke.

Beduiner i ørkenen.

Lastebilen på vei ned samme bakke.

Etter en humpete tur, med mye støv og nervøse skrik i bratte ørken bakker, kom vi omsider frem til en beduin leir i en oase midt i ørkenen. Her skulle vi spise og overnatte til neste dag. Etter at vi hadde ridd på kameler samlet vi oss i teltet og fikk lære om beduinenes ritualer og levestil. Vi fikk servert et godt måltid typisk beduin mat og etterpå var det fest med trommer og dans.
Vi samlet oss rundt bålet. Sverre og Torbjørn hadde noen oppbyggelige ord til oss før vi gikk til køys, som var en madrass i noen store telt.

Tidlig neste morgen var det klart for å bestige festningen Masada. I soloppgangen nøt vi utsikten mens guiden fortalte historien om Masada.

Masada

Soloppgang på toppen av Masada

Vi tok taubanen ned til bunnen av dalen der turen gikk til Davids kilde der vi badet og neste bade attraksjon var selvfølgelig Dødehavet. Det var en vittig opplevelse å flyte over vannet og sammtidig være 400 meter under havets overflate.


Innsmøring av mudd fra Dødehavet skulle vist være bra?!

Fredik Larsen i fin flyt.

De neste dagene var vi å seilte på Genesareth sjøen, så på Golan høydene og fikk se Harmagedon sletten fra Karmelfjellet.

Båt tur på Gene.sareth sjøen

Toppen av Golanhødene.

Torsdag morgen måtte vi levere bilen på havnen i Haifa får at den skulle bli shippet over til Athen med cargo skip.
Det viste seg når vi kom til shipping selskapet at det var streik på havnen i Athen, så det var svært usikkert når vi kunne få utlevert bilen da båten kun gikk en gang i uken. Vi gamblet på at streiken skulle gå over så vi satte bilen fra oss og tok taxi tilbake til de andre.

Fredagen samlet vi oss i en kibutz langs kysten mot middelhavet til stevnet. Det kom 200 ungdommer fra Oslo, så til sammen var vi over 300 venner der. Det ble et kraftig og oppbyggelig stevne.

Mer bilder på:
http://picasaweb.google.com/geir.carlsen/2008Israel

Ingen kommentarer: